Izvor: Tanjug | Sreda, 29.05.2019.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kazablanka, Soči i Lavov žele trajne avionske linije za Beograd

(Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Nekoliko gradova zainteresovano je za uvođenje trajnih avionskih linija za Beograd, a prvi od njih mogao bi biti let između Srbije i Maroka.

Marokanski ambasador u Srbiji Mohamed Amin Belhaž rekao je da im je želja da podstaknu da što veći broj turista iz Srbije ode u Maroko i da je uvođenje te linije veoma važno za njihovu zemlju, prenosi sajt B92.

Sporazum o saradnji u sektoru vazdušnog saobraćaja potpisan između Maroka i Srbije je dokaz čvrste namere za povezivanje dve zemlje. Niskotarifna kompanija Air Arabia Maroc mogla bi da bude prva kompanija koja će imati let od Kazablanke do Beograda, navodi portal Ex Yu aviation news.

Nedavno je i gradonačelnik turističkog grada Sočija u Rusiji inicirao uvođenje letova za Beograd. Ruski avioprevoznik nedavno je dobio dozvolu od federalne aviokompanije Rosaviatsia da lansira letove iz Sočija u Beograd.

I u regionalnoj državnoj upravi u Ukrajini se, takođe, radi na uspostavljanju letova za Beograd. Naime, Air Serbia će, navodi B92, naredne sedmice uvesti letove za Kijev. Takođe, grad Lavov izrazio je interes za direktnu avioliniju ka srpskoj prestonici, s obzirom na to da su srpski turisti pokazali interes za putovanja širom Ukrajine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.