Izvor: Tanjug | Sreda, 29.05.2019.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Spajanje kompanija Fiat Chrysler i Renault neće uticati na fabriku u Kragujevcu - U planu proizvodnja SUV modela

(Foto: bibiphoto/shutterstock)
Operativnom menadžmentu kompanije Fiat Chrysler automobili Srbija u Kragujevcu kolege iz Torina nezvanično su saopštile da eventualno spajanja kuća FCA i Renault neće suštinski uticati na plan rada fabrike u centru Šumadije do 2022. godine, pišu Novosti.

Spremnost montažnih traka za serijsku proizvodnju novog modela proveravaće se, kako se navodi, već krajem ove godine, kako bi novi model u punom kapacitetu, mogao da se proizvodi 2020. godine.

Parametri za proizvodnju novog automobila koji su se u više navrata proveravali na montažnim trakama u Kragujevcu, ukazuju da Fiat u ovoj fabrici planira da proizvodnju SUV terenca, najverovatnije na bazi "punta" ili modela "tipo".

Za sve učestalije medijske dezinformacije o radu i opstanku ove kompanije u Srbiji, članovi operativnog menadžmenta nezvanično kažu da bi bile smešne da ne unose zabrinutost među radnike.

Podsećaju da su čelnici kompanije u drugoj polovini 2018. godine zaposlenima jasno saopštili da je fabrika u Šumadiji "obuhvaćena" planom proizvodnje ove grupacije u narednih pet godina, te da su neozbiljne tvrdnje da će neko zatvoriti najmoderniju fabriku u grupaciji, u koju je uloženo skoro 1,5 mlrd EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.