Izvor: Beta | Utorak, 28.05.2019.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Delta dobila građevinsku dozvolu za izgradnju tržnog centra u Nišu - Gradnja počinje krajem 2019.

Planirani izgled tržnog centra u Nišu
Gradski Sekretarijat Niša za planiranje i izgradnju izdao je građevinsku dozvolu za izgradnju tržnog centra "Delta planeta", potvrdio je agenciji Beta načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Ranđelović.

Centar će biti na prostoru gde su nekada bile garaže autobuskog porevoznika "Niš-ekspresa".

Ranđelović je rekao da je grad minule nedelje izdao građevinsku dozvolu kompaniji "Delta".

- Duže od godinu dana zajedno sa investitorom radili smo na različitim segmentima pripreme planske i urbanističke dokumentacije. Reč je o ozbiljnom projektu vrednom preko 50 mil EUR - izjavio je Ranđelović.

Po ranijim najavama investitora, dodao je Ranđelović, tokom leta bi trebalo da počne rušenje garaža i drugih objekata na lokaciji budućeg tržnog centra čija bi izgradnja započela krajem ove godine.

- Po poslednjim informacijama investitora, tržni centar "Delta planeta" trebalo bi da bude završen naredne jeseni - izjavio je Ranđelović.

Lokacija na kojoj će se graditi "Delta planeta" jedna je od najatraktivnijih u Nišu jer je na samom početku Bulevara Nemanjića, u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

Proteklih godina je nekoliko puta najavljivana i odlagana izgradnja "Delta planete", mada je zemljište slobodno za izgradnju od 2015. godine kada je "Niš-ekspres" svoje sedište i garaže preselio na novu lokaciju pored Čamurlijskog puta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.