Izvor: eKapija | Utorak, 28.05.2019.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreće rekonstrukcija i proširenje robne kuće Patrija u Prijedoru - MG Mind ulaže oko 7 mil KM (FOTO)

Pripremni radovi na obnovi robne kuće Patrija u centru Prijedora počeli su nedavno, dok se početak rekonstrukcije, nadogradnje i dogradnje ovog objekta očekuje u junu. Kako je za eKapiju rečeno iz grupacije MG Mind, koja je investitor i vlasnik Patrije, predviđeno je ulaganje oko 7 mil KM (3,5 mil EUR).

- Od momenta kada izvođač radova, prijedorski Unijat-M, krene u rekonstrukciju, rok za završetak biće oko godinu dana. Nadamo da će od leta iduće godine robna kuća Patrija biti otvorena za sve građane Prijedora, kao i goste koji posećuju ovaj grad - dodali su iz MG Minda.

Robna kuća Patrija nalazi se u centru Prijedora, na Trgu Majora Zorana Karlice i kako za naš portal kaže autor projekta, arhitekta Bojan Šipka, to je jedna od najvažnijih lokacija u gradu.

- Projektom je predviđeno de se budući trgovački centar sastoji iz poslovnog dela koji će činiti jedinstvenu celinu. Planirani sadržaji u poslovnom delu objekta su trgovina i uslužne delatnosti - dodao je Šipka

Ističe da će se bruto površina objekta povećati sa postojećih 7.700 na 9.550 m2.

- Funkcionalne celine su jasno podeljene po etažama. U podrumu će biti market kom se pristupa sa Trga Majora Zorana Karlice, a u prizemlju su predviđeni prodajni prostori, odnosno trgovine, kafe i restoran. Prvi i drugi sprat su namenjeni, takođe, za prodajne prostore, dok će na povučenoj etaži biti restoran, otvorena terasa i dečija igraonica.

Plan je da trgovački centar Patrija bude savremeno opremljen i organizovan sa mnogo različitih funkcija i sadržaja koji okuplja veliki broj ljudi.

- Parkiranje će biti rešeno kroz poseban projekat koji čini drugu fazu izgradnje, a to je parking garaža na dve etaže i trg ispred pozorišta i Muzičke škole - objašnjava nam Šipka.

Kako dodaje, rekonstrukcijom RK Patrija u savremeni trgovačko-uslužni centar, izgradnjom garaže i trga ispred pozorišta i Muzičke škole, centar Prijedora će oživeti i biće zaokružena urbanizacija pešačke zone grada, odnosno centralne zone.

S.Š.

Fotogalerija
Novi izgled robne kuće Patrija u Prijedoru

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.