NavMenu

Srpski privrednici na sajmu PLMA u Amsterdamu dogovorili poslove vredne 3 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 28.05.2019. 15:45
Komentari
Podeli
Predstavnici kompanija iz Srbije koje su učestvovale na Međunarodnom sajmu robnih marki PLMA u Amsterdamu održali su skoro 500 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima i, prema prvim analizama, dogovorili izvozne poslove vredne oko 3 mil EUR.

Većina zainteresovanih partnera je iz zemalja EU, regiona Zapadnog Balkana, Rusije i Zajednice nezavisnih država, kao i iz Izraela, Egipta, Libana. Za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije zainteresovani su SAD, Brazil, Kanada. Održani su sastanci sa predstavnicima vodećih svetskih trgovinskih lanaca kao što su: Albert Heijn BV (Holandija), Axfood (Švedska), X5 (Rusija), Edeka (Nemačka), Ahold (Holandija).

Nastup privrednika na sajmu PLMA 21. i 22. maja tradicionalno su organizovali Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS). U okviru Nacionalnog štanda Srbije površine 135 m², u hali Evropa Plaza 14, rezervisanoj za prehrambene proizvode predstavilo se 15 kompanija: ITN Group – Beograd, Master Fruits – Beograd, Hibrid – Beograd, Laki – Arilje, Jaffa – Crvenka, Venac – Stara Pazova, Agranela – Valjevo, MIN Commerce – Beograd, Fruitica- Čantavir, PIP-Novi Sad, Packom International-Beograd, Alpis-Kovin, Par Pak-Zemun, Konlid-Nova Pazova i Carnex-Vrbas.

- Sve je više srpskih kompanija zainteresovano da se predstave kao izlagači na sajmu PLMA na Nacionalnom štandu Srbije. Ove godine imali smo sedam novih kompanija. Planiramo da sledeće povećamo izložbeni prostor i očekujemo nove izlagače - rekla je Zorana Delić iz Centra za organizaciju sajmova PKS. Za srpske kompanije zainteresovane da izvoze svoje proizvode pod robnim markama, sajam je bio šansa za nove poslovne kontakte i mogućnost da uđu u globalne, vodeće, maloprodajne lance, dodaje Delić.

Predstavnici Ambasade Srbije u Holandiji posetili su nacionalni štand i u razgovoru sa srpskim izlagačima podržali nastojanja naših kompanija da plasiraju proizvode na zahtevna tržišta kako EU tako i šire.

PLMA (www.plmainternational.com) više od 30 godina predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca. Ove godine sajam je posetilo preko 14.000 stručnih posetilaca iz više od 110 zemalja. Izloženi proizvodi na sajmu uključivali su svežu, zamrznutu i rashlađenu hranu, suve namirnice i pića, kao i neprehrambene kategorije, uključujući kozmetiku, preparate za zdravlje i lepotu, kućne potrepštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.