Izvor: Index.hr | Ponedeljak, 27.05.2019.| 16:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kuvari iskreno o tome gde ne treba jesti

Ilustracija (Foto: Kichigin/shutterstock.com)
Na sajtu Reddit se nedavno pokrenula tema o tome na šta to treba obratiti pažnju u restoranima kako bi gost bio siguran da jede na dobrom mestu. Veoma brzo su se javili brojni korisnici reddita, koji rade kao kuvari i otkrili koji su to "znaci za uzbunu", a šta označava da ste u dobrom restoranu u kojem možete očekivati dobru hranu i dobru uslugu.

Izbegavajte restorane s tepisima

Tepisi u restoranima su jedna od najodvratnijih stvari. Retko se usisavaju, a nikad ne peru, napisao je jedan od njih, a brzo se s njim složio i jedan čovek kojem je posao čišćenje tepiha. Tepisi u restoranima su odvratni. Iz njih znamo da izvučemo doslovno crnu sluz od masti i prljavštine. Većina mojih klijenata redovno čisti tepihe, ali čak se i meni gadi jesti u tim restoranima.

Pitajte odakle je hrana

Veoma je jednostavno, kažu ovi korisnici Reddita koji su radili u restoranima - pitajte odakle je hrana, ako ne znaju, ne očekujte ništa dobro. To pogotovo važi za morsku hranu. U restoranu u kojem sam ja radio morali smo napamet da znamo sve o hrani koju poslužujemo, objasnio je jedan učesnik rasprave.

Dugačak meni

Ako je meni u restoranu dugačak i sadrži mnogo različitih jela, to bi moglo da znači da poslužuju zaleđenu hranu. Moja žena je kuvar, a ja sam tokom fakulteta radio u kuhinji. Ako na meniju ima 40 različitih stvari, to znači da pripremaju jela od zaleđenih namirnica. Kratak meni uglavnom znači i svežije namirnice, napisao je drugi.

Osoblje

Radio sam u jednom meksičkom restoranu i otad imam naviku da uvek gledam i kako se osoblje međusobno ponaša. Ako se čini da su dobro raspoloženi i ako im je međusobna komunikacija prijatna, to uglavnom znači da stvari u tom restoranu dobro funkcionišu.

Čekanje na sto je dobra stvar

Moja šefica bi uvek govorila ljudima koji bi prigovarali zbog čekanja: Ako restoran u koji idete da večerate u subotu uveče nema listu čekanja, zapitajte se želite li da jedete tamo, napisala je jedna učesnica. Ako je gužva i duže čekate hranu, to uglavnom znači da je dobar restoran. Ako vam je hrana brzo na stolu, to znači da su je ranije pripremili, objasnio je drugi korisnik Reddita.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.