Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.05.2019.| 14:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Učiteljsko naselje u Beogradu na leto 2019. dobija dva rekonstruisana dečja igrališta

Rekonstrukcija igrališta u Učiteljskoj ulici (Foto: Opština Zvezdara)
Stanovnici Učiteljskog naselja na Zvezdari od ovog leta će imati svoje dve oaze za igru i odmor. Prvi će uživati stanovnici Učiteljske ulice od broja 54 do 62 gde će dečje igralište, u kome je rekonstrukcija u toku, biti spremno za korišćenje 15. juna, saopšteno je iz Opštine Zvezdara.

Na 250 m2 mališani će moći da koriste moderne rekvizite za igru na gumenoj podlozi a njihovi roditelji ali i svi ostali da se odmore na pet klupa koje će tu biti postavljene.

Vrednost radova koje izvodi JKP Zelenilo Beograd iznosi oko 5,8 miliona dinara.

U toku je i rekonstrukcija dečjeg igrališta u Raljskoj ulici u Učiteljskom naselju. Ovi radovi, koje, takođe, izvodi JKP Zelenilo Beograd, trebalo bi da budu završeni do kraja jula.

Radovi obuhvataju rekonstrukciju košarkaškog terena i dečjeg igrališta. Teren za košarku će biti asfaltiran i dobiće nove koševe. Oko terena biće postavljeni potporni zidovi i izgrađen zidić na kome će biti postavljene klupe.

Ograđeno dečje igralište dobiće nove rekvizite za igru dece, gumenu podlogu kao i klupe za odmor. Pored toga, biće asfaltirane i sve staze oko igrališta i izgrađena stepeništa između staza.

Radove na rekonstrukciji dečjih igrališta u Učiteljskoj i Raljskoj ulici, koji su u toku, obišao je Vladan Jeremić član Veća GO Zvezdara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.