Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.05.2019.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tramvajem preko Mosta na Adi od 5. jula - U toku postavljanje šina, radovi gotovi do početka juna (FOTO)

(Foto: Beoinfo)
Tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je u nedelju, 27. maja zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je posetio radove na mostu na Adi i da je tamo bilo oko stotinu radnika i da se posao radi po planu, prenosi Beoinfo.

- Završavamo postavljanje šina, čitav posao bi trebalo da bude završen 5. juna, povezujemo jednu i drugu obalu Save, što znači da ćemo imati tramvajsku vezu između Banovog brda i Rakovice, s jedne strane, i Novog Beograda, s druge strane - kazao je Vesić.

On je pojasnio da će prvi tramvaj preko mosta na Adi probno krenuti 5. juna, a da će, prema našim zakonima, mesec dana trajati testiranje jer moraju da se sinhronizuju sve skretnice.

- Rade se dva stajališta sa obe strane mosta, tako da ćemo 5. jula imati uspostavljenu tramvajsku vezu i neke nove linije, neke linije koje će biti malo drugačje - istakao je Vesić.

Kako je naveo tako će građani koji žive na Banovom brdu i Rakovici imati direktnu vezu prema Novom Beogradu kao i građani Novog Beograda i prema Banovom brdu i Rakovici, a i prema staroj železničkoj stanici.

- To je velika stvar za Beograd, što je veoma važno jer smo na taj način, osim onog starog tramvajskog mosta, konačno još preko jednog mosta uspostavili tramvajsku vezu između novog i starog dela grada - zaključio je Vesić.


Fotogalerija
Postavljanje šina preko Mosta na Adi

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.