NavMenu

Tramvajem preko Mosta na Adi od 5. jula - U toku postavljanje šina, radovi gotovi do početka juna (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.05.2019. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi, koji će povezati Banovo brdo i Rakovicu sa Novim Beogradom, biće uspostavljen 5. jula, najavio je u nedelju, 27. maja zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je posetio radove na mostu na Adi i da je tamo bilo oko stotinu radnika i da se posao radi po planu, prenosi Beoinfo.

- Završavamo postavljanje šina, čitav posao bi trebalo da bude završen 5. juna, povezujemo jednu i drugu obalu Save, što znači da ćemo imati tramvajsku vezu između Banovog brda i Rakovice, s jedne strane, i Novog Beograda, s druge strane - kazao je Vesić.

On je pojasnio da će prvi tramvaj preko mosta na Adi probno krenuti 5. juna, a da će, prema našim zakonima, mesec dana trajati testiranje jer moraju da se sinhronizuju sve skretnice.

- Rade se dva stajališta sa obe strane mosta, tako da ćemo 5. jula imati uspostavljenu tramvajsku vezu i neke nove linije, neke linije koje će biti malo drugačje - istakao je Vesić.

Kako je naveo tako će građani koji žive na Banovom brdu i Rakovici imati direktnu vezu prema Novom Beogradu kao i građani Novog Beograda i prema Banovom brdu i Rakovici, a i prema staroj železničkoj stanici.

- To je velika stvar za Beograd, što je veoma važno jer smo na taj način, osim onog starog tramvajskog mosta, konačno još preko jednog mosta uspostavili tramvajsku vezu između novog i starog dela grada - zaključio je Vesić.


Fotogalerija
Postavljanje šina preko Mosta na Adi
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Firma Toplica Green Energy planira gradnju solarne elektrane kod Kuršumlije

Opština Kuršumlija objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije solarne elektrane Vrševac 1. Investitor je kompanija Toplica Green Energy doo iz Kuršumlije. Ukupna površina parcele koja je obuhvaćena projektom iznosi 13.649,22 m², koja je, kako se navodi, poljoprivredno zemljište - pašnjak 5. klase, u privatnoj svojini investitora, na kome ne postoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.