Izvor: Novosti | Nedelja, 26.05.2019.| 16:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Spilit, fabrika nameštaja u Vranju, uskoro na prodaju?

Ilustracija (Foto: Dobrovizcki/shutterstock.com)
Kompletna fabrika nameštaja u Vranju Spilit mogla bi da bude prodata, a prozvodnja ponovo pokrenuta, pišu Večernje novosti.

Podsetimo, vlasnici i rukovodstvo fabrike pre nekoliko dana iznenada su nestali, ostaviviši oko 400 radnika proizvodnje na cedilu, kao i mnogobrojne kupce nameštaja iz prodavnica Nefa.

Kako saznaju Novosti, rukovodstvo Grada Vranja uspelo je da u petak konačno stupi u kontakt sa ruskim vlasnikom Andrejom Hodasovičem, koji je čelnike grada obavestio da ima želju i nameru da proda fabriku. Na pitanje
zašto je preko noći napustio kompaniju, odgovorio da je bio nezadovoljan menadžmentom i robom, koja je bila nezadovoljavajućeg kvaliteta. Dodao je da mu je zbog čestih reklamacija biznis trpeo.

Sa druge strane, radnici tvrde da su imali puno posla i da gotovo niko nije koristio godišnji odmor. Rekli su za list da su proizvodili robu, ne samo za srpsko tržište, nego i za Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Sloveniju.

- Iako je bilo reči da su Rusi odneli mašine, tvrdim da nisu. Proizvodnja može odmah da se ponovo pokrene. Mi verujemo da će se to i desiti. Spremni smo da danonoćno dežuramo kako se neko ne bi usudio da odnese repromaterijal ili mašine. Međutim, uverili su nas da je obezbeđenje u stalnom kontaktu sa policijom i da nema potrebe da radnici brinu o imovini - rekao je Predrag Trajković, majstor proizvodne linije.

Novosti pišu i da su radnici iz Nefe u Banjaluci takođe ostali bez posla, a niko se ne javlja ni u prodavnicama u Bijeljini i Sarajevu.

Ministarstvo za rad je listu potvrdilo da će biti izvršeni inspekcijski nadzori u Somboru, Vranju i Beogradu, odnosno u Spilitu i Nefi, radi utvrđivanja činjeničnog stanja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.