NavMenu

Počela izgradnja gasovodne mreže u Aleksandrovcu - investicija od milion EUR

Izvor: Beta Utorak, 11.08.2009. 15:48
Komentari
Podeli

Rusko-srpska kompanija "Yugorosgaz" počela je danas (11. avgust 2009. godine)izgradnju distributivne gasovodne mreže u Aleksandrovcu, u koju će uložiti oko milion EUR.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin je otvarajući radove u mestu Vitkovo, najavio da će tokom Župske berbe, od 24. do 27. septembra, Aleksandrovac posetiti državno-privredna delegacija iz Rusije.

Konuzin je kazao da je Aleksandrovac dobar primer saradnje među regionima i da su direktni kontakti među regionima i pojedinačnim preduzećima veoma važni za odnose među vladama.

Predsednik Opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac kazao je da je izgradnja šest kilometara gasovodne mreže početak saradnje tog kraja sa ruskom privredom i dodao da je "Yugorosgaz" najpovoljniji strateški partner aleksandrovačke opštine.

Radove na izgradnji gasovoda izvodiće preduzeće "Telekomunikacija" iz Blaca, a prva preduzeća bi trebalo da budu priključena na mrežu do do početka Župske berbe, u septembru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.