Izvor: eKapija | Subota, 25.05.2019.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja sportsko-rekreacionog centra Dobrinja u Sarajevu - Vrednost radova oko 3,3 mil EUR

Ilustracija (Foto: YanLev/shutterstock.com)
Nakon što su rešeni imovinsko-pravni odnosi, izmeštene instalacije i izgrađena nova kanalizaciona mreža, započela je izgradnja sportsko-rekreacionog centra sa bazenima na Dobrinji, jednog od najvećih infrastrukturnih projekata Opštine Novi Grad Sarajevo, čija je vrednost oko 6,6 mil KM (3,3 mil EUR)

Radi se o vrlo važnom infrastrukturnom projektu, čijom izgradnjom će stanovnici najnaseljenije opštine u BIH po prvi put dobiti otvorene bazene sa pratećim sportsko-rekreacionim sadržajima, koji će se moći na kvalitetan način da koristi tokom cele godine, saopšteno je iz press službe Opštine Novi Grad, prenosi biznisinfo.ba.

Samo naselje Dobrinja ima oko 30.000 stanovnika, a ove sadržaje svakako će koristiti i ostali građani opštine i kantona Sarajevo. U sklopu sportsko-rekreacionog kompleksa predviđena je izgradnja jednog velikog otvorenog i manjeg bazena za decu, ali i sportski tereni za odbojku na pesku i ugostiteljski sadržaji. Nakon letnjih meseci bazen će se tokom zime koristiti kao klizalište, a u ostatku godine će moći da se postavi veštačka trava za sportske sadržaje.

U toku je gradnja objekta kupališta u suterenskom delu objekta, gde će biti smeštena kompletna bazenska tehnika budućeg bazena, postrojenje za prečišćavanje vode i sl.

Iako je izgradnja bazena bila planirana mnogo ranije, početak radova usporilo je reševanje imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa eksproprijacijom zemljišta, koja je obavljena 1982. godine. Proces na sudu trajao je oko tri godine.

Tokom letnjeg perioda se očekuje da se završe svi betonski radovi i konstrukcija objekta, što je uslov za početak finalnih radova.

Za izgradnju bazena osigurano je oko 2.600.000 KM (1.300.000 EUR). Ugovorom za izgradnju planirano je da radovi traju tri godine, a ukoliko se novac obezbedi na vreme, projekat će biti završen i ranije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.