Izvor: RTS | Nedelja, 26.05.2019.| 16:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinju građevinski radovi u Instititu za onkologiju Vojvodine - Uskoro i dokumentacija za nov objekat

Ilustracija (Foto: zlikovec/shutterstock)
Institit za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici dobiće novi objekat za dijagnostiku i lečenje onkoloških pacijenata. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da su se stekli svi uslovi za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju:

- S obzirom na to da se broj obolelih od malignih bolesti stalno povećava, na ovaj način bi dugoročno rešio problem prostornih kapaciteta za lečenje najtežih onkoloških bolesnika, ali i bolesnika koji se leče na Institutu za kardiovaskularne bolesti i Institutu za plućne bolesti Vojvodine - saopštila je Pokrajinska vlada.

Uskoro počinju i građevinski radovi za smeštaj dva nova akceleratora i CT simulator. U staroj zgradi Instituta za onkologiju postoje tri bunkera koji su stari oko 30 godina. Adaptacija tog prostora podrazumeva neophodan građevinski deo radova, kompletnu zamenu kanalizaciono-ventilacionih i elektroenergetskih instacija. Nakon toga če biti instalirani i aparati.

Za nabavku medicinske opreme i infrastrukturne radove, Pokrajinska vlada je u poslednje tri godine u Institut za onkologiju Vojvodine uložila 385 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.