Izvor: RTV | Subota, 25.05.2019.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obnavljanje studentskih domova u Subotici - Veći komfor i ušteda energije

Ilustracija (Foto: Lisa S./shutterstock.com)
Studente u Subotici od jeseni očekuje mnogo bolji standard u domovima. U toku je rekonstrukcija jednog od dva doma, sa nazivom Ivo Lola Ribar. Biće uloženo više od 1 mil EUR. Takođe i sam plato ispred objekta će dobiti potpuno novi izgled, kao i parking.

Novac je obezbedilo Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja, kako bi se obnovila i spoljašnjost i unutrašnjost doma. Nakon postavljanja termoizolacije i nove fasade, kao i radova na krovu, u toku je obnova kompletne unutrašnjosti jednog bloka.

- Ranije je bilo na spratu 20 soba i za ceo sprat četiri wc kabine, dve tuš kabine i četiri umivaonika, a sada će svaka soba imati svoje kupatilo i malu čajnu kuhinju sa predsobljem. Nakon završene rekonstrukcije, krilo će imati ukupno 77 blokova, od toga 10 jednokrevetnih, 58 dvokrevetnih i devet trokrevetnih soba - navela je rukovodilac investicionog i tehničkog održavanja Jovana Kostić.

Prethodnih godina obnovljen je i deo drugog studentskog doma Bosa Milićević, kao i studentska menza, u vrednosti od 12 miliona dinara. Nedavno je Pokrajinska vlada opredelila još tri miliona dinara za ulaganja u objekte Studentskog centra Subotica.

- U prethodnom periodu smo rekonstruisali drugi, prvi sprat, kao i prizemlje - precizira direktor Studentskog centra Ranko Čuljković.

Spremni su projekti i za dalja ulaganja, pre svega u energetsku efikasnost - postavljanje termoizolacije i postavljanje solarnih panela na domu Bosa Milićević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.