Izvor: Beta | Petak, 24.05.2019.| 16:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Razvojni program Evropske unije namenio 600.000 EUR malim i srednjim preduzećima

Ilustracija (Foto: kozirsky/shutterstock.com)
Javni poziv u okviru podrške projektima koji treba da doprinesu konkurentnosti i održivosti poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji danas (24. maj 2019.) je objavio Razvojni program Evropske unije "EU PRO". Obezbeđeno je 600.000 EUR, a poziv nije namenjen preduzetnicima iz Vojvodine.

Poziv je otvoren do 10. jula. Pravo učešća imaju regionalne razvojne agencije, biznis inkubatori, naučno-tehnološki parkovi, klasteri, poslovna udruženja, privredne komore, kao i instraživačke i visokoškolske ustanove.

Pomoć EU namenjana je projektima koji će podržati preduzeća u unapređivanju proizvodnih procesa i kvaliteta proizvoda i usluga ali i u sertifikaciji i uvođenju relevantnih standarda i konkretnih aktivnosti usmerenih ka osvajanju novih tržišta.

Pojedinačni projekti organizacija mogu da dobiju podršku od 10.000 EUR do 30.000 EUR, dok partnerski projekti dve i više organizacija mogu da budu podržani sa maksimalnim iznosom od 50.000 EUR. Za profitne organizacije neophodno je finansijsko učešće od 10% od vrednosti projekta.

Menadžerka programa "EU PRO" Olivera Kostić rekla je je da taj program ohrabruje organizacije da u svojim predlozima projekata osmisle i predlože aktivnosti koje će imati širi društveni uticaj na zajednice, pružajući, na primer, podršku ranjivim grupama ili putem aktvnosti koje su usmerene na zaštitu životne sredine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.