Izvor: Energetika.ba | Četvrtak, 23.05.2019.| 16:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreće obnova Naftnog terminala FBiH u Pločama

Ilustracija (Foto: Deyan Georgiev/shutterstock.com)
Vlada Bosne i Hercegovine usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije o zahtevu za povećanje temeljnog kapitala Naftnog terminala Federacije (NTF) u Pločama, kao i Program tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture ovih terminala sa Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju za 2019.

Vlada se saglasila sa zahtevom firme Operator-Terminali Federacije za investiranje u NTF od 4 mil KM (2 mil EUR) te danas (23. maj 2019.) donela i Odluku o dodeljivanju ovog iznosa sa ciljem povećanja kapitala NTF-a, saopšteno je iz Kancelarije za informisanje Vlade BIH.

Usvojene su i informacije o Programu tehničko-­tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture NTF-a s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju infrastrukture za period 2019-2021. godine, zatim o kontroli namenskog utroška finansijskih sredstava i praćenju dinamičkog plana realizacije projekta, kao i izveštaj o preduzetim radnjama koje se odnose na prijave štete kreditora iz štetnog događaja od 5. avgusta 2018.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.