NavMenu

Ruska firma pobegla preko noći iz Vranja, odnela mašine i na cedilu ostavila 300 radnika

Izvor: Blic Četvrtak, 23.05.2019. 15:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bikeriderlondon/shutterstock.com)Ilustracija
Odlazak ruske firme Spilit iz Vranja, čiji su vlasnici pobegli preko noći i na cedilu ostavili 300 radnika, planiran je još od februara ove godine, a da to niko od rukovodstva u Vranju i zaposlenih u firmi, osim visokog menadžmenta, nije znao, preneo je danas portal Blic.

Izvor Blica je naveo da ta firma nije radnicima isplatila tri zarade, što je bio deo plana o napuštanju biznisa u Vranju.

- Neisplaćivanje zarada očigledno je bila odstupnica i deo smišljene strategije o odlasku koji je bio dobro isplaniran. Niko od radnika tako nešto nije mogao ni da nasluti. Gotovo preko noći su izneli sve, od mašina do sirovina. Samo nešto repromaterijala je ostalo i to onog koji fizički nisu uspeli da iznesu - otkrio je izvor Blica.

Pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Nenad Veličković rekao je da je šokiran i zaprepašćen, jer ništa u kontaktima Opštine i te ruske firme nije ukazivalo na ovakav ishod.

- Mogu slobodno reći da smo imali lepu i dobru saradnju. U poslednje vreme čak smo razgovarali i o mogućim subvencijama, koje bi im dali za proširenje proizvodnje i zemljištu koje bi za širenje koristili - rekao je Veličković.

Kako je dodao, zaprepašćen je i činjenicom da niko iz opštine Vranje sada ne može da stupi u kontakt sa menadžmentom te kompanije.

- Zovemo ih sve redom od direktora do potparola, ali ne vredi - rekao je Veličković.

Spilit je ruska firma koja je u Vranje stigla 2017. godine i počela proizvodnju nameštaja u zakupljenim pogonima Jumka.

Prema podacima Agencije za privredne registre, 49% Spilita je u vlasništvu beogradskog Hollodexa, dok je 51% u vlasništvu ruskog partnera OOO Korolj Divanov.

Ova ruska firma ima pogon i u Somboru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.