Izvor: Tanjug | Četvrtak, 23.05.2019.| 15:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Regionalni inovacioni startap centar otvara se u Čačku 24. maja 2019.

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)
Regionalni inovacioni startap centar biće otvoren sutra, 24. maja, u Čačku. Namenjen je mladim i motivisanim pojedincima i timovima, koji žele da razvijaju inovativne startap ideje i da unapređuju poslovno okruženje.

Otvaranju će prisustvovati premijerka Ana Brnabić, kao i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji će se sastati sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i gradskim rukovodstvom. Vlada je pružila i finansijsku podršku ovom projektu.

- Važnost otvaranja regionalnih inovacionih startap centara je u tome da mladi u svim delovima Srbije imaju neophodnu infrastrukturu da razvijaju rešenja koja će povećati blagostanje njihove lokalne zajednice - rekao je Popović.

Startap centar je projekat na kome Naučno-tehnološki park Čačak radi poslednjih osam meseci, a obuhvata savremeno opremljen coworking prostor, modernu konferencijsku salu, poslovne prostorije i najsavremeniju opremu iz oblasti informacionih tehnologija i robotike.

Cilj otvaranja startap centra je stalni rad na unapređenju uslova za razvoj savremenih tehnologija, primenu rezultata naučnih istraživanja kroz inovacione delatnosti i poslovnu inkubaciju starap timova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.