NavMenu

Kladovo dobilo status "Biser-Dunava" - U planu brojne investicije u infrastrukturu zarad privlačenja turista

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.05.2019. 14:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Na međunarodnoj konferenciji održanoj u Austriji, na kojoj je formirana Mreža za održivu mobilnost i turizam duž Dunava sa sedištemu Lincu, Kladovu je dodeljen status Biser-Dunava, jer ispunjava kriterijume održive mobilnosti u turizmu. Osim Kladova, status Biser-Dunava dobilo je još svega 10 destinacija, od Ulma u Nemačkoj do delte Dunava u Rumuniji.

Kladovo je moralo da ispuni brojne standarde, a ono što predstoji je otvaranje Info centra u ulici 22. septembra, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su govorili Vladan Jeremić direktor RARIS-a, Danko Ćosić iz Dunavskog centra za kompentnciju, David Đurđević direktor TOO Kladovo i Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

- Opština Kladovo ima i Strateški plan održive mobilnosti u turizmu, planski dokument lokalne zajednice koji i predstavlja osnovu za implementaciju mera za unapređenje održive mobilnosti – naglasio je Saša Nikolić predsednik te podunavske opštine i dodao da to pokazuje da opština Kladovo ima resurse koje maksimalno koristi u promociji turističkih vrednosti.

- U tom pravcu radimo na poboljšanju infrastrukture, osim radova na rehabilitaciji dela državnog puta prvog B reda Kladovo – Negotin od buduće kružne raskrsnice ulica Kralja Aleksandra i Ribarske, do skretanja za selo Miroč kod Brze Palanke, dužine 23,5 kilometara. Uskoro kreće i obnova državnog puta drugog A reda broj 167 Kladovo-Milutinovac ukupne dužine 29,5 kilometara koji u Donjem Ključu povezuje 8 naseljenih mesta, a u ovoj godini biće završena deonica do Rtkova. Ove godine biće izgrađen i most kod Milutinovca dužine 85 i širine 10,5 metara, stari je srušen u septembarskim poplavama 2014. godine. To su obećanja koja ispunjavamo uz podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića – zaključio je predsednik opštine Kladovo.

Projekat Trans Danube Biseri Dunava – Mreža za održivi transport duž Dunava, realizuje se u okviru Dunavskog programa, a finasira ga Evropska unija. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine, a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Strateški partneri iz Srbije su Ministarstvo za zaštitu životne sredine, RARIS i opština Kladovo, navodi se na zvaničnom portalu ove opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.