Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.05.2019.| 13:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završeno denivelisano ukrštanje na pruzi Beograd-Budimpešta kod Inđije

Ruska kompanija RZD International (RŽD internešnl) završila je izgradnju železničke denivelisane galerije na 41. kilometru pruge Beograd – Budimpešta. To će, kako je saopšteno, omogućiti optimizaciju dinamike voznog saobraćaja, povećaće propusnu moć deonice od stanice Inđija do Beograda, kao i protok tereta i putnika na međunarodnom saobraćajnom Koridoru H.

Galerija je ugrađena na mestu presecanja osnovnog pravca pruge Beograd – Budimpešta i železničkog koloseka u pravcu Šida, u neposrednoj blizini stanice Inđija. Takođe, stručnjaci RŽD Internešnl trenutno polažu gornji stroj koloseka od novog ukrštanja do veze sa postojećom železničkom prugom ka Šidu (Zagrebu).

Na deonici Stara Pazova–Novi Sad kompanija RŽD Internešnl gradi železničku prugu za brzinu od 200 km na sat, uključujući vijadukt u dužini od tri kilometra u kombinaciji sa galerijom u plavnom delu Dunava i dvokolosečni tunel Čortanovci.

Osim toga, planirana je izgradnja još dva vijadukta, 21 mosta i podvožnjaka, kao i 29 propusta. Takođe će biti izgrađena nova stanica Beška sa pothodnicima, putnički peroni, a biće i rekonstruisane stanice Inđija, Sremski Karlovci i Petrovaradin sa pothodnicima, kao i stajalište Karlovački Vinogradi. Planirano je da se radovi na deonici završe do 2021. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.