NavMenu

Nova generacija sistema za rano otkrivanje raka kože - Omogućena upotreba dermoskopije celog tela

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.05.2019. 13:20
Komentari
Podeli
FotoFinder Systems GmbH, jedan od vodećih svetskih proizvođača medicinskih sistema snimanja za dermatologiju, objavio je uvođenje bodystudio ATBM mastera, sistema koji prvi put omogućava upotrebu dermoskopije celog tela, dalji razvoj tehnologije automatizovanog mapiranja celog tela.

Srž ovog sistema je inteligentna interakcija hardvera, tehnologije kamere i specijalnog softvera. FotoFinder bodystudio ATBM master je svestran: osim platforme za dijagnostiku raka kože, ovaj uređaj nudi opcionalne module za dijagnostiku kose, estetiku, kao i za lečenje pacijenata sa psorijazom, koristeći PASIscan, saopštila je kompanija FotoFinder.


Nova dimenzija u praćenju "cele kože" pacijenata sa mladežima

FotoFinder bodystudio ATBM master nudi optimizovanu dijagnostiku raka kože u obliku dermoskopije celog tela. Uz pomoć ekstremno visoke rezolucije (50 megapiksela), polarizovanih i specijalno obrađenih fotografija celog tela (RAW format), lekari mogu da procene strukturu lezija kože na osnovu kliničke slike.

Osim toga, visokokvalitetni video dermatoskopi omogućavaju još dublje vizuelno putovanje u najmanje ćelijske strukture kože - sa uvećanjem do 400 puta. Integrisana potpuno automatizovana tehnologija skeniranja tela identifikuje postojeće lezije kože, izdvajajući ih od celokupne slike tela, istovremeno ih raspoređujući prema njihovoj relevantnosti.

To omogućava lekarima da na prvi pogled identifikuju atipične mladeže ili lezije. Moderne tehnologije šifrovanja i nova administracija korisnika takođe obezbeđuju rad u skladu sa zaštitom podataka i zaštitu osetljivih podataka o pacijentima.


Najranija moguća dijagnoza spasava živote

- Za visokorizične pacijente, rano otkrivanje malignih tumora kože predstavlja potencijalno vitalni dobitak u vremenu - kaže Kathrin Niemela, članica upravnog odbora FotoFindera. - Sa novom generacijom FotoFinder bodystudio ATBM master, kompletna, konzistentna i ekstremno visoka rezolucija dokumentacije kože je moguća dva puta brže nego sa prethodnim modelom. Zahvaljujući novom procesu rada, mogu se dijagnostikovati upadljivi, novi i izmenjeni mladeži brže i preciznije nego ranije, što posebno pojednostavljuje brigu za visokorizične pacijente.


Veštačka inteligencija

Ekspertski softver zasnovan na veštačkoj inteligenciji, Moleanalyzer pro, podržava lekare u analizi i proceni rizika lezija kože. Sistem se zasniva na jednom od najmoćnijih algoritama za duboko učenje koji su do sada evaluirani u kliničkim testovima.

U istraživanju Čovek protiv mašine sprovedenom u univerzitetskoj bolnici u Hajdelbergu (Nemačka), algoritam FotoFindera postigao je impresivno visoke ocene za osetljivost i specifičnost i može da se takmiči sa iskusnim stručnjacima za dermatoskopiju u pogledu kvaliteta dijagnostike.

Inače, svi FotoFinder sistemi se proizvode u vlastitom proizvodnom pogonu FotoFindera u Bad Birnbahu, u Bavarskoj. FotoFinder je sertifikovan prema DIN EN ISO 13485:2016 i već je dobio nekoliko nagrada za korporativno upravljanje i dizajn.


Predstavljanje na 24. Svetskom kongresu dermatologije

Kathrin Niemela, članica upravnog odbora FotoFindera, predstaviće FotoFinder bodystudio ATBM master na 24. Svetskom kongresu dermatologije u Milanu od 10. do 15. juna 2019. godine, na štandu G59 (izlaz 2), gde će odgovarati na sva pitanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen prvi dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Jadar - Planirana proizvodnja do 1,7 miliona tona rude godišnje, Rio Sava mora da otkupi još 209 parcela za početak gradnje

Kompanija Rio Sava Exploration podnela je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i zvanično zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora Jadar. Eksploatacija bi se obavljala na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice, koje pripadaju gradu Loznici.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.