Izvor: Tanjug | Četvrtak, 23.05.2019.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Soči nudi posebne uslove za građane Srbije - Lečenje i oporavak za 15 EUR po osobi

Soči (Foto: pixabay.com)
Gradonačelnik Sočija Anatolij Pahomov je izjavio da je, tokom posete delegacije tog grada Srbiji, zvaničnicima sa kojima se sreo izneo predlog da se građanima Srbije obezbedi boravak sa punom uslugom u ruskom letovalištu po povoljnoj ceni od 15 EUR po danu.

- Soči je prestonica svih odmarališta Rusije. Naši turoperatori su predložili kolegama u Srbiji organizovanje turističke razmene. Kada se to desi, onda će biti uspostavljena i direktna avionska linija iz Beograda do Sočija. To su svega dva sata leta. Predložili smo veoma povoljne i veoma prihvatljive uslove za građane Srbije - programe lečenja i oporavka od oktobra do maja po ceni od 15 EUR po danu - rekao je Pahomov.

Kako je dodao, u tu cenu je uključeno sve - boravak u sanatorijumu, pun pasion, banjski tretmani, saopštila je BK group.

- Kao gradonačelnik Sočija mogu da vam garantujem potpunu bezbednost i vrhunski komfor - istakao je Pahomov koji je bio na čelu delegacije Sočija koja je trodnevni boravak u Srbiji završila posetom Valjevu.

Tokom boravka zvanične delegacije olimpijskog grada Sočija vođeni su konstruktivni razgovori s visokim državnim zvaničnicima i predstavnicima lokalne samouprave. Posebna pažnja posvećena je razvoju odnosa sa opštinama zapadne Srbije, sa akcentom na proširenje turistčike saradnje i mogućnost da srpski poljoprivrednici plasiraju svoje proizvode na tržište Sočija, najvećeg banjskog lečilišta i najmodernijeg letovališta u Rusiji.

Pahomova sa delegacijom u Valjevu su dočekali gradonačenik tog grada Slobodan Gvozdenović i predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, privrednici, biznismeni i predstavnici privredne komore. Pozdravio ih je i potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević, koji je, između ostalog, napomenuo da vredi ulagati u Valjevo.

Na sastanku je rečeno da grad na Kolubari ima suficit u saradnji sa Ruskom Federacijom, da još dosta prostora ima u širenju izvoznih potencijala proizvoda Gorenja, a posebno Krušika u segmentu vojne industrije.

Valjevo, kao centar Kolubarskog okruga, u prilici je i da ponudi vrhunski proizvod - suve šljive, po kojima je poznato širom sveta, a koje još nisu dospele u većem obimu na prostor Rusije, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.