Izvor: Tanjug | Sreda, 22.05.2019.| 09:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

ĐORĐEVIĆ: Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru biće ukinuta 1. januara 2020.

(Foto: YouTube)
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da će zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja je uvedena krajem 2013. godine, biti ukinuta 1. januara 2020.

Zoran Đorđević je rekao da će od Nove godine sistem zapošljavanja u javnom sektoru biti "drugačije organizovan", kao i da će u nekim sektorima biti potrebno više novca za zaposlene.

Naime, kako je Blic ranije pisao, novi sistem kontrole zapošljavanja u javnom sektoru bio je tema nedavnog sastanka predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Međunarodnog monetarnog fonda, a koji bi mogao da se primenjuje nakon prestanka važenja Zakona o maksimalnom broju zaposlenih.

Taj sistem podrazumeva da nijedna javna institucija neće moći da primi nove radnike ukoliko kadrovskim planom za tekuću godinu to nije predviđeno i ako za njih nije obezbeđen novac iz budžeta.

Prijem novih radnika u državne institucije tako će biti pod kontrolom, drugim rečima, ako je jedna institucija definisala da joj treba deset radnika, jedanaestog neće moći da zaposli.

Novi sistem kontrole zapošljavanja, prema pisanju Blica, trebalo bi da bude konkretizovan do jeseni.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.