NavMenu

Turske mašine za branje jezgrastog voća odnedavno na tržištu Srbije

Izvor: Agromedia Utorak, 21.05.2019. 12:53
Komentari
Podeli
IlustracijaIlustracija
Mašine za prikupljanje plodova voćaka mogu da pojednostave proizvodnju i da dodatno smanje troškove. Mehanizaciju namenjenu upravo ovom ima turska firma Hasatsan, koja odnedavno sarađuje sa kompanijom Misbell iz Beograda.

Egin Akkin, osnivač firme Hasatsan, došao je na ideju da sam napravi mašinu, jer je imao mnogo poteškoće oko unajmljivanje radnika za berbu lešnika. Za punih osam godina, ova firma je postala najveća kompanija za izradu mašina namenjenih za berbu jezgrastog voća.

- Mi distribuiramo ove mašine u Azerbejdžan, Gruziju, Ameriku, Evropu i na teritoriju Balkana. Do nekih tržišta došli smo uz pomoć kompanije Misbell, koja je naš najveći partner - rekao je Osman Onur Özkan, šef internacionalnog odseka za marketing.

Ove mašine mogu da se koriste za berbu lešnika, ali i oraha, kao i ostalih voćnih vrsta čiji plodovi imaju ljusku. Kompanija Misbell, koja se bavi proizvodnjom sadnica oraha, odnedavno je postala generalni zastupnik ovih mašina u Srbiji.


- Prvo nas je kompanija Misbell informisala o tome koliko zasada pod jezgrastim voćem postoji u Srbjii, a onda smo i sami počeli da razmišljamo o tome. Malo smo istraživali i saznali da i svetski poznat brend Ferrero ovde ima razvijenu proizvodnju. Tako da smo i mi doneli odluku da ovde počnemo da distribuiramo svoje mašine - dodao je Özkan i zaključio da će Srbija biti jedno od većih tržišta za koštičavo voće u budućnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.