Izvor: B92 | Utorak, 21.05.2019.| 09:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Air Serbia iznajmila Etihadov Airbus 320 - Uskoro stižu Bombardier CRJ900 i deveti Airbus 319

Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Kompanija Air Serbia sklopila je dogovor o iznajmljivanju Etihadove letelice Airbus A320. Taj avion je u ponedeljak (20. maja 2019.) priključen floti srpskog avioprevoznika.

U početku, avion će biti korišćen samo za nove popodnevne letove tog prevoznika na liniji od Beograda do londonskog aerodroma Hitrou. Air Serbia je od Etihada zakupila sedam nedeljnih termina za sletanje i poletanje na aerodrom Hitrou, pa će obavljati ukupno 16 letova nedeljno između ta dva grada.

Kako piše Exyuaviation, letelica sa 136 sedišta predstavlja poboljšanje za putnike u odnosu na avione A320 koje ima Air Serbia. Putnici u biznis klasi uživaće u oborivim sedištima u rasporedu dva plus dva, dok će oni koji lete ekonomskom klasom imati šira sedišta i naslone nego do sada.

Avion dobijen tim sporazumom registrovan je kao A6-EIC i star je 15 godina. Od kraja marta je stajao na aerodromu u Abu Dabiju. Pre Etihada letelicu je koristio Martinair.

Osim Etihadovog A320, Air Serbia će od estonske kompanije Nordica iznajmiti mlaznjak Bombardier CRJ900 od narednog meseca, kao i deveti Airbus A319.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.