Izvor: eKapija | Utorak, 21.05.2019.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Oglašena peta prodaja Jugoremedije, početna cena snižena na 800 miliona dinara

Ilustracija (Foto: OSABEE/shutterstock.com)
Zrenjaninska fabrika lekova Jugoremedija koja je u stečaju ponovo je ponuđena na prodaju javnim nadmetanjem, i to po početnoj ceni od 800 miliona dinara. Za depozit je neophodno izdvojiti 762.706.271,41 dinara.

Inače, ovo je peta prodaja nekadašnjeg farmaceutskog giganta, a cena je sa 1,2 milijarde dinara umanjena na sadašnjih 800 miliona.

Kako je za eKapiju rekao Radovan Savić, stečajni upravnik Jugoremedije, zainteresovanih za kupovinu fabrike ima, ali bilo ih je i ranije, pa se prodaja nije realizovala.

- Nadam se da će ovog puta biti drugačije, imamo ozbiljnog kandidata za kupovinu Jugoremedije, ali dok neko ne otkupi prodajnu dokumentaciju, ne možemo ništa da prognoziramo. Početna cena je sada snižena na 800 miliona, to je ono koliko stečajni upravnik može da spusti, jer ne može da ide ispod depozita. Zaista se nadamo da će se ovog puta nešto desiti - kaže Savić za naš portal.

A dok traži novog vlasnika, situacija u fabrici je sve lošija.

- Vreme prolazi, fabrika ne radi i sve je u lošijem stanju. Što se duže bude čekalo, biće sve gore, toga i kupci moraju da budu svesni. Situacija je sada znatno lošija u odnosu na onu od pre šest meseci, prostorije fabrike propadaju - kaže Savić.

Kao i prethodnih puta, predmet prodaje je industrijski kompleks - fabrika lekova u Zrenjaninu. Uz fabriku lekova prodaje se i pripadajuća oprema, jednosoban stan u Zrenjaninu, intelektualna svojina - 24 žiga, motorna vozila, inventar i zalihe.

Pravo učešća na tenderu imaju sva pravna i fizička lica koja ispune tražene uslove. Javno nadmetanje zakazano je za 24. jun u 12 časova u Zrenjaninu.

Više o ovom oglasu možete videti OVDE.

D. O.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.