Izvor: RTV | Utorak, 21.05.2019.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Žeželjev most sa Petrovaradinske strane dobija kružni tok - Završetak radova do septembra 2019.

Iako Žeželjev most uveliko funkcioniše, njegov prilaz još nije dobio konačni izgled - u planu je izgradnja kružnog toka sa Petrovaradinske strane, prenosi RTV.

Za razliku od novosadske strane mosta, gde su radovi završeni, sa petrovaradinske su preostali radovi na izgradnji dela saobraćajnice ispod Žeželjevog mosta, kao i kružne raskrsnice, koja, kako kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ne može biti završena dok se ne završi demontaža čelične konstrukcije mosta MD88.

Trenutno se rasklapa peti segment koji je najvećeg raspona, a očekivano je da do polovine juna kompletna konstrukcija bude uklonjena sa obale, čime će se omogućiti nastavak izgradnje kružne raskrsnice. Ta raskrsnica će svoj pravi saobraćajni značaj i funkciju dobiti tek nakon izgradnje obilaznice oko Petrovaradina koja će predstavljati tranzitni pravac ka Žeželjevom mostu.

- S obzirom na okruženje i saobraćaj na Petrovaradinsko mostu, bez velikog broja biciklista i pešaka, logično je da se u takvim uslovima kao jedno od rešenja postavi kružna raskrsnica - rekao je Dragan Jovanović iz Departmana za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Završetak radova na pristupnim saobraćajnicama Žeželjevom mostu očekuje se do prvog septembra, saopštili su u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.