NavMenu

U novembru početak izgradnje autoputa Niš-Dimitrovrgrad

Izvor: Beta Petak, 07.08.2009. 14:18
Komentari
Podeli

Izgradnja deonice autoputa na "Koridoru 10", od Niša do Dimitrovgrada, trebalo bi da počne u novembru, najavio je u petak (7. avgust 2009. godine) u Pirotu direktor državnog preduzeća "Koridor 10" Nenad Ivanišević.

On u razgovoru sa privrednicima iz Pirota zainteresovanim za uključivanje u projekat kazao da je Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila 150 mil EUR kredita za izgradnju te deonice autoputa, a da se još pregovora o kreditu Evropske investicione banke.

- Nadamo se da će ti pregovori biti završeni na jesen i da će biti obezbeđeno finansiranje izgradnje deonice od Niša do Dimitrovgrada u dužini od 83 km, kako bi radovi bi počeli u novembru - kazao je Ivanišević.

Prema njegovim rečima, Svetska banka je već obezbedila novac za izgradnju zaobilaznice oko Dimitrovgrada, tender bi trebalo da bude raspisan sledeće sedmice, a radovi da počnu u novembru.

- Radovi na deonici od Pirota do Dimitrovgrada trebalo bi da počnu na proleće iduće godine - rekao je direktor preduzeća "Koridor 10".

Ivanišević je naveo da bi izgradnja "Koridora 10" trebalo da pomogne u prevazilaženju posledica svetske ekonomske krize i upošljavanju što više lokalnog stanovništava i stručnjaka.

Osnovni pravac pružanja panevropskog "Koridora 10" je od Salcburga u Austriji, preko Ljubljane, Zagreba, Beograda, Niša i Skoplja do Soluna.

Kroz Srbiju prolaze i dva kraka koridora od Budimpešte preko Novog Sada do Beograda (krak B) i od Niša preko Pirota i Dimitrovgrada do Sofije (krak C).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.