Izvor: Capital | Ponedeljak, 20.05.2019.| 16:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Turci za Šećeranu nude 4,8 mil EUR u tri rate

(Foto: facebook.com)
Skupština poverilaca Šećerane u stečaju iz Bijeljine u Republici Srpskoj razmatraće u ponedeljak, 27. maja, ponudu turskih firmi Soltist i Sariel koje su dopunile svoju raniju ponudu i sada za fabriku nude 4,8 mil EUR, ali pod uslovom da taj iznos plate u tri rate.

To je za portal Capital potvrdio stečajni upravnik Fabrike šećera Nebojša Matić i dodao da su ove firme pre tri - četiri dana dostavile korigovanu ponudu o kojoj će se poverioci izjasniti 27. maja.

- Oni su pre tri dana dostavili ponudu od 4,8 mil EUR. Naveli su da će jedan deo platiti za tri meseca, drugi za šest i treći za deset meseci. Ponuda nije ni blizu onoga što je ranije na sastanku dogovoreno. Nisu taksativno nabrojali šta će kupiti, niti je garancija onakva kako su rekli. Ali, ponudu su dostavili zvanično u spis i ona će biti predmet razmatranja - kazao je Matić.

On je istakao da će na Skupštini poverilaca biti razmatran i izveštaj stečajnog upravnika, kao i zahtev za njegovu smenu, koju su poverioci ranije podneli.

Firme Soltist i Sariel iz Turske i ranije su dostavljale ponudu za kupovinu Šećerane, za koju su bile spremne da plate 5,1 mil EUR, ali su na kraju odustale od te namere, nakon čega je odlučeno da se ide na licitaciju. Nakon što su propale dve licitacije, turske firme su se ponovo vratile u igru i ponudile nešto manji iznos.

Stečaj u Šećerani traje nepune četiri godine, a do sada je propalo nekoliko pokušaja prodaje. Priznata potraživanja poverilaca Šećerane iznose oko 8.1 mil EUR (16,2 mil KM).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.