NavMenu

Niš dobija tri bezbednija parka za decu

Izvor: Južne vesti Ponedeljak, 20.05.2019. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: alexkatkov/shutterstock.com)
Mobilijari za decu na Somborskom i Vizantijskom bulevaru, kao i kod Osnovne škole Učitelj Tasa, u Nišu trebalo bi da postanu bezbedniji za mališane koji se tu igraju. Ipak, iako je projekat odobren, kako kažu u Sekretarijatu za sport i omladinu, za sada se ne zna kada će radovi i zvanično početi.

Evropska unija će, kako kaže sekretar Saša Šagrić, finansirati modernizaciju igračaka i rekvizita za decu u pomenutim parkovima, a sve sa ciljem bezbednijeg igranja.

Radi se o igralištima sa bezbednosnim programom i odnosi se na mobilijar, opremu i sportske rekvizite kako bi ih deca bezbednije koristila - kaže Šagrić.

On kaže da je u projektu navedeno više lokacija, ali da je Ministarstvo omladine i sporta izabralo samo već pomenuta tri.

Zasada nije poznato kada će zvanično početi radovi na modernizaciji igrališta, jer prema rečima sekretara, to ne zavisi od Grada.

Mi smo 2017. aplicirali sa projektom, a odgovor smo dobili tek sada. Očekujemo da nas Ministarstvo omladine obavesti o daljim koracima. Oni određuju i ko je izvođač i kada će početi radovi - pojašnjava Šagrić.

Rekonstrukcija igrališta u Nišu deo je projekta koji obuhvata obnovu, kako je rekao sekretar, tridesetak mobilijara u Srbiji, a za taj projekat je izdvojeno oko 1 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.