Izvor: Beta | Ponedeljak, 20.05.2019.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

VUČIĆ: Moguće povećanje plata i penzija

(Foto: Golden Brown/shutterstock.com)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenili su da odgovorna politika Srbije i stabilan privredni rast daju mogućnost za povećanje plata i penzija, saopšteno je posle današnjeg (20. maj 2019.) sastanka u Beogradu.

Predstavnici MMF-a, koje je predvodio šef Misije MMF-a Jan Kejs Martejn, potvrdili su projekciju rasta od 3,5% za ovu i 4% za narednu godinu, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naglasio da je cilj Srbije da ostvari veći rast od projektovanog, uprkos globalnim izazvima i usporenom pivrednom rastu u zemljama Evropske unije.

Na sastanku je razgovarano i o efikasnijem upravljanju, boljoj realizaciji investicija u javnim preduzećima, među kojima su Elektroprivreda Srbije (EPS) i Resavica, privatizaciji Komercijalne banke i kompanije Petrohemija, kao i o reformi Poreske uprave.

Misija MMF-a, koja od 10. maja boravi u Beogradu povodom razmatranja strukturnih reformi i makroekonomske situacije u Srbiji, sutra završava posetu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.