Izvor: Radio 021 | Ponedeljak, 20.05.2019.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija Dunavskog parka u Novom Sadu do kraja 2019. - Uskoro tender za radove procenjene na 35 miliona dinara

Ilustracija (Foto: Nenad Nedomacki/shutterstock.com)
Do kraja 2019. godine biće rekonstruisan Dunavski park u Novom Sadu, a radovi su procenjeni na oko 35 miliona dinara. U Gradskom zelenilu navode da građani nemaju razloga za brigu i da neće biti seče drveća u ovom spomeniku prirode - najstarijem i verovatno najlepšem gradskom parku.

Portparol Zelenila Ivan Nožinić za 021.rs objašnjava da radovi u Dunavskom parku obuhvataju postavljanje zalivnog sistema, izgradnju atmosferske kanalizacije i rekonstrukciju jezera, gde će biti postavljena nova bazenska obloga. Nožinić kaže i da je u toku priprema tenderske dokumentacije, a uskoro se očekuje i raspisivanje tendera.

- Radovi će biti sprovedeni na jesen, u periodu kada u parku boravi manji broj posetilaca. Zelenilo je dobilo odobrenje Gradskog veća za sprovođenje projekta, a dobijene su i sve potrebne dozvole. Saglasnost je dao i Zavod za zaštitu prirode - kaže Nožinić.

Osim ovih radova u Dunavskom parku, Zelenilo ove godine već radi na drugoj fazi rekonstrukcije Kameničkog parka koja podrazumeva izgradnju trim staze od prirodnih materijala, rasvetu na solarnu energiju duž staze, postavljanje teretane na otvorenom i rekonstrukciju tri toaleta. Završetak radova očekuje se za oko mesec dana.

Takođe, sem pomenutih radova u parkovima u Novom Sadu, već traju radovi na prostoru između Novog naselja i Nove Detelinare gde će do kraja godine biće izgrađeni svi objekti koji se nalaze u projektu izgradnje novog parka, a sve je vredno skoro 150 miliona dinara. Procenjeno je da će u prvoj polovini 2020. godine Gradsko zelenilo sprovesti i završnu fazu ozelenjavanja ove površine od 3,5 hektara, ali za sada nema procene vrednosti ovih poslova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.