NavMenu

Italijanske kompanije Meccanica Industriale i MB Plast traže zastupnike u Srbiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.05.2019. 15:54
Komentari
Podeli
Silviana Nuli Đenovi sa ocem (Foto: Jelena Gajinov)Silviana Nuli Đenovi sa ocem
Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, koji je održan u Novom Sadu, predstavila se i italijanska kompanija Meccanica Industriale, koja je vodeći proizvođač električnih pumpi za vodu pod brendom Belardi.

- Naši proizvodi namenjeni su za upotrebu u poljoprivredi, za navodnjavanja, a takođe su pogodni i za primenu u industriji i domaćinstvima. Upravo smo ove proizvode i predstavili na ovom Sajmu. Nismo prvi put u Novom Sadu, a interesovanje posetilaca za ovo što mi nudimo je zaista veliko - rekla je za eKapiju Silviana Nuli Đenovi (Silviana Nulli Genovi) iz ove kompanije.

Kako navode, Srbija je za njih sasvim novo tržište, pa su u potrazi za partnerima u našoj zemlji.

- Pre dve godine uspeli smo da se ubacimo na srpsko tržište preko jednog lokalnog partnera, ali to je baš minimalno prisustvo. Imamo interese da se širimo i tražimo partnere sa kojima bismo mogli da poslujemo. Osim Srbije, tražimo i partnere u regionu - Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj i ostalim okolnim zemljama - rekla je sagovornica našeg portala.

Pumpe Belardi prisutne su u Severnoj Africi, u istočnoj Evropi samo u Poljskoj, a u zapadnoj samo u Španiji. Sada je Balkan tržište koje je veoma interesantno za kompaniju Meccanica Industriale i na kome planiraju da prošire svoje poslovanje.

(Đanpjero Melila) Interes za tržište Srbije pokazala je i kompanija MB Plast koja proizvodi mikro sisteme za navodnjavanje. Reč je o opremi koja radi po sistemu kap po kap, i namenjena je za distribuciju vode u svim sferama poljoprivrede.

- Sedište naše firme je u Rimu, ali smo prisutni u svim onim zmljama koje imaju problem sa navodnjavanjem - Severnoj Africi, Bliskom Istoku, nekim zemljama Evrope i Peruu - kaže za naš portal Đanpjero Melila iz kompanije MB Plast.

Kako ističe, kompanija se prvi put predstavila u Srbiji, gde bi voleli da pronađu partnere i poslovne saradnike.

- Srbija je odlično tržište, jer ima veoma razvijenu poljoprivredu. Takođe, poljoprivrednici imaju i odlična tehnička znanja kada je reč o ovim sistemima za navodnjavanje. Imali smo nekoliko veoma zanimljivih sastanaka na sajmu u Novom sadu i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku i da uđemo na srpsko tržište - rekao je sagovornik eKapije.

Kompanije Meccanica Industriale i MB Plast na Novosadskom poljoprivrednom sajmu predstavili su se u okviru kolektivne izložbe koju je organizovala Italijanska agencija za spoljnu trgovinu (ITA).

D. O.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.