Izvor: Novosti | Nedelja, 19.05.2019.| 21:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemačka kompanija Paschal dolazi u Čačak?

Čačak (Foto: Youtube)
Uskoro bi još jedna kompanija mogla da dođe u Čačak, a kako se nazvanično saznaje, reč je o firmi Paschal, pišu Novosti.

Kako navodi ovaj list, reč je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom i inženjeringom sistema za šalovanje, te brzom i modernom gradnjom, čije je sedište u Švarcvaldu. Ukoliko Paschal dođe u Srbiju, biće lociran na kružnom putu, u pogonu preduzeća Helvetic koje je njihov stari partner.

- Paschal je ogromna kompanija koja zapošljava više od 20.000 radnika, pa zajednički osnivamo Regionalni centar za Balkan i istočnu Evropu u kojem će se i proizvoditi određene komponente za "Kleter" i tunelske sisteme, a predviđeni su još obuka i inženjering za rad sa modernim sistemima gradnje - rekao je vlasnik čačanskog partnerskog preduzeća Helvetic Slaviša Marković.

Ipak, o dolasku velike nemačke kompanije u grad na Moravi će se više znati tek kada gradonačelnik Čačka Milun Todorović 28. maja ugosti jednog od ključnih rukovodećih ljudi nemačke kompanije Stefana Linkea, kojem će domaćin u Srbiji biti Slaviša Marković.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.