Izvor: eKapija | Nedelja, 19.05.2019.| 21:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izložba mehanizacije i opreme na Poljoprivrednom sajmu - Najskuplji traktor 350.000 EUR (FOTO)

Najskuplji traktor na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu
Najskuplji traktor na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu (Foto: Aleksandra Kekić)
Jedna od najatraktivnijih izložbi na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu svake godine je izložba mehanizacije i opreme. Posetioci dolaze da se upoznaju sa domaćom proizvodnjom, sa posebnim akcentom na IMT, kao i sa stranim brendovima, da vide najskuplji traktor, ali i da pokušaju da osvoje onaj koji na poklon daje Agropanonka. Naravno, zainteresovani su i za sve nove tehnologije koje se nude kada je reč o opremi.

Posetili smo štand kompanije Inter Agrar, koja već 18 godina izlaže na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, a posetiocima su se predstavili svojom standardnom ponudom.

- I ove godine izložili smo Fendt traktore i kombajne, zatim Valtra traktore, Amazone priključne mašine. Kada je reč o novitetima, imamo cisternu Farmatech Polycis, zatim prikolice za bale, a nova je i presa marke Fendt - kaže za eKapiju direktor kompanije Duško Mladenovič.

Na štandu Interagrara videli smo i najskuplji traktor koji je u ponudi.

- Reč je o traktoru Fendt 1050 Vario, čija cena iznosi 350.000 EUR bez PDV-a - kažu nam iz kompanije Interagrar.

Kompanija Agromarket iz Kragujevca posetiocima sajma predstavila se na tri lokacije. Kada je reč o baštenskom programu, predstavili su Villager program, liniju uređaja sa akumulatorskim pogonom.

- Takođe, imamo i proizvode japanske marke Echo. Reč je o kompaniji koja proizvodi profesionalne motorne testere i kose. Uređaji ove kompanije novina su na našem tržištu, a Agromarket su prepoznali kao firmu koja može da doprinese jačanju brenda na području Zapadnog Balkana - rekao je Dragan Đorđević za naš portal.

Osim pomenutog programa, Agromarket je predstavio i pesticide.

- Iz dela pesticida predstavili smo Max 51, Kletox extra, Ikarus Duo, nove herbicide za primenu u usevu soje, kao i Heliomax, herbicid za primenu u usevu strnina. Takođe smo predstavili Fosco, nov fungicid za primenu u povrtarstvu i vinogradarstvu, kao i insekticid Mayor. Imamo i liniju brenda Fitofert, sa nekoliko novih proizvoda kao što su Fitofert Quatro i Fotifert Magnical B i Fotofert k Complex - naveo je Đorđević.

Traktor kosačica
Traktor kosačica (Foto: Aleksandra Kekić)

Kompanija AgroTECH predstavila se mašinama renomiranih proizvođača, koji se smatraju specijalistima u sopstvenoj oblasti proizvodnje, od koji se posebno izdvaja Steyr.

- Redovni smo gosti na svim evropskim i svetskim sajmovima gde smo uvek u potrazi za novostima na polju poljoprivrede koja nam je primarna delatnost, ali i ostalih grana vezanih za obradu zemlje, stočarstvo, komunalne usluge. Pratimo trendove koje želimo da prezentujemo i našim kupcima u što kraćem roku - navodi se u saopštenju ove firme.

AgroTECH takođe prodaje i održava sisteme precizne poljoprivrede, a, kako tvrde, ulažu veliki trud u obrazovanje kupaca za što kvalitetniji rad sa ovim sistemima.

Atraktivnom ponudom posebno se istakla firma NS union tehnika, koja je predstavila Bobcat telehendlere.

- Ovo su vrhunske mašine, koje su veoma zanimljive poljoprivrednicima. Posebno se ističu modeli nosivosti od 3,5 tone, kao što je TL 35.70 i jača varijanta TL 38.70, sa sa 130 konjskih snaga i sa najvećom hidrauličnom pumom od 190 litara u minuti - izdvojio je Mihailo Babić iz sektor prodaje u ovoj kompaniji.

Osim telehendlera, posetioci su mogli da vide i Martignani atomizer sa elektrostatičkim sistemom, a tu su bili i mini utovarivači i bageri. Pogodnosti koje ova firma nudi su trogodišnja fabrička garancija i beskamatni lizing za sve Bobcatovemašine.

Na ovogodišnjem sajmu treći put zaredom izlagala je i kompanija Sena. Predstavljaju najnovija rešenja i proizvode za industrijsko hlađenje.

- U skladu sa trendovima na svetskom tržištu na nađem štandu posetioci su mogli da se upoznaju sa proizvodima: čiler za indirektno hlađenje vode, centralna rashladna jedinica sa direktnom ekspanzijom i Winter seriju rashladnih agregata, zajedno sa referentnim projektima izgradnje hladnjača, rashladnih sistema i komora - naveo je Aleksandar Petrović.

Dodao je da sve ove proizvode odlikuju visok kvalitet komponenti i izrade, prilagodljivost specifičnim zahtevima i potrebama kupaca, pouzdanost i ekonomičnost tokom funkcionisanja. Sa preko 20 godina iskustva Sena nudi optimalna rešenja u brojnim industrijama: zamrzavanje, skladištenje i prerada voća i povrća, produženo skladištenje jabuka, industriji mesa, mleka i mlečnih proizvoda, konditorskoj, farmaceutskoj i svim ostalim industrijama koje imaju potrebu za rešenjima iz oblasti hlađenja.

Ova kompanija izvozi proizvode na tržišta Jugoistočne Evrope, Evropske unije, Latinske Amerike, Severne Afrike i Jugoistoče Azije.

Isuzu, ATV vozila i skuteri na četiri točka

Modifikovana vozila marke Isuzu posetioci sajma imali su priliku da vide, ali i pazare na štadnu kompanije Trio Motors iz Novog Sada.

Milorad Zekić
Milorad Zekić (Foto: Jelena Gajinov)
- Na našem štandu ponudili smo široku paletu modifikovanih vozila posebno namenjenih poljoprivrednicima. Imali smo i vozila sa posebnim tovarnim prostorima, prikolicama, bagerima i slično - rekao je za naš portal Milorad Zekić, menadžer prodaje u kompaniji Trio Motors.

Posebnu pažnju posetilaca sajma privukla su dva vozila specijalno pripremljena za emisiju Sasvim prirodno Jovan Memedović. I ova kompanija je za sve posetiocie imala spremne sajamske popuste.

- Cene vozila su snižene, sa popustom od 1.300 do 2.5000 EUR, plus neke dodatne beneficije u vidu dodatne opreme kao poklon. Takođe, za gazdinstva i preduzeća koje su u sistemu PDV-a, porez na dodatnu vrednost je odbitna stvaka, što je značajna pogodnost za poljoprivrednike - rekao je Zekić za eKapiju, ističući da će Trio Motors nastaviti da izlaže na svim sajamskim manifestacijama.

Nešto drugačiju ponudu predstavila je kompanija CTC Unit.

- I ove godine smo na sajmu predstavili ATV vozila Steels ruske proizvodnje, zatim Linhai ATV vozila kineske proizvodnje i Quadro skutere sa tri i četiri točka. Kada je reč o novinama, izdvajamo naročito ovaj skuter četvorotočkaš, koji je pogodan za sve vrste terena - rekao je za eKapiju Miloš Orlović iz kompanije CTC Unit.

Kada je reč o sajamskim pogodnostima, vozila su posetiocima bila dostupna po sniženim cenama, ali i mogućnost kreditiranja preko Credit Agricole banke. Posebna pogodnost za Steels vozila jeste mogućnost da se registruju kao traktori, a samim tim i prilika za povrat PDV-a za sva ona gazdinstva koja je nalaze u tom sistemu.


Aleksandra Kekić i Dragana ObradovićFotogalerija
Mehanizacija i oprema na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.