Izvor: eKapija | Petak, 17.05.2019.| 14:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Evo koji domaći brendovi su najbolji po mišljenju potrošača - Dodeljena priznanja "Moj izbor 2019"

U četvrtak, 16. maja 2019. godine, u Svečanoj sali Skupštine Beograda, po deveti put su dodeljena priznanja "Moj izbor" za najbolje domaće proizvode i brendove. Ovogodišnju akciju organizovalo je udruženje "Moja Srbija" uz podršku potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, kao i Grada Beograda.

Kao i prethodne godine, titulu "Najomiljeniji domaći proizvod" poneo je "Plazma keks" kompanije "Bambi", dok je zvanje "Najomiljeniji proizvođač u Srbiji", ove godine ponela kompanija "Imlek".

Nagrade kao najbolji brendovi u svojim kategorijama, osvojili su: "Začin C" u kategoriji "Supe, brašno i dodaci jelima", "Smoki" u kategoriji "Grickalice", "Metalac posuđe" u kategoriji "Sve za kuću", "Knjaz Miloš" u kategoriji "Mineralne vode", "Zlatiborac", u kategoriji "Meso i mesne prerađevine", "Dijamant ulje" u kategoriji "Ulje, prilozi i prelivi", "Moja Kravica" u kategoriji "Mleko i mlečni proizvodi", "Nectar Family" u kategoriji "Bezalkoholni napici", "PS fashion"" u kategoriji "Odeća, obuća i proizvodi od tekstila", "Plazma keks" u kategoriji "Slatkiši", "Pošta Srbije" u kategoriji "Transport", "Maxi" u kategoriji "Trgovina", "Dunav osiguranje" u kategoriji "Osiguravajuća društva", "Banca Intesa" u kategoriji "Banke", "Forma Ideale" u kategoriji "Nameštaj", "EXIT" u kategoriji "Turističke manifestacije", dok je "Tiffany Production" osvojio nagradu kao "Pobednik internet glasanja".

Dodela priznanja "Moj izbor" organizuje se u okviru kampanje "Srbija ima kvalitet", koju već deset godina sprovodi udruženje "Moja Srbija" sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvalliteta robe i usluga u Srbiji, kao i promocije najboljih domaćih proizvoda i brendova.

Priznanje je jedinstveno po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi.

Izuzetno, za ovu nagradu mogu biti nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se 930 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.