Izvor: Tanjug | Četvrtak, 16.05.2019.| 18:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi direktor kompanije British Telecom deli akcije zaposlenima

Ilustracija (Foto: Kengphotographer/shutterstock.com)
Novi šef kompanije British Telecom Group podeliće zaposlenima akcije u ukupnom iznosu od 50 miliona funti i svaki radnik će dobiti akcije u vrednosti od po 500 funti (641 USD), što je jedan od njegovih prvih poteza da poboljša poslovanje tog telekomunikacionog giganta.

Filip Jensen (Philip Jansen) je u februaru preuzeo najvišu funkciju u najvećem britanskom operateru mobilne i fiksne telefonije, sa zadatkom da obnovi bivši monopol i uvede mreže nove generacije koje su ključne za rast ekonomije.

- Tražim od naših kolega da se posvete tome da BT postane nacionalni šampion i želim da im dam vlasništvo u našoj kompaniji i udeo u našem uspehu - izjavio je Jensen, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, zaposleni neće smeti da otuđe akcije, odnosno moraće da ih drže tri godine, što je pokušaj da se promoviše dugoročnije razmišljanje i poboljša usmerenost ka klijentima.

Trenutna cena jedne akcija BT-a iznosi 204 penija, budući da je u poslednjih šest meseci pala za 20%. Tržišna vrednost kompanije iznosi 20,5 milijardi funti.

BT zapošljava više od 100.000 ljudi u 59 zemalja i nalazi se usred reorganizacije, kojom se predviđa ukidanje 13.000 radnih mesta i preseljenje iz zgrade sedišta u Londonu. Jensen je najavio da će uvesti i novi logo kompanije.

Vodeći političari u Britaniji pozvali su velike kompanije da podele svoje uspehe sa zaposlenima, a opoziciona Laburistička partija je obećala da će preneti čak 10% deonica jedne velike kompanije radnicima ako pobedi na sledećim izborima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.