Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.05.2019.| 15:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novinari iz Hrvatske posetili okolinu Beograda - Gosti iz susedne zemlje najbrojniji strani turisti

Turistička organizacija Beograda je 14. i 15. maja ugostila grupu novinara poznatih hrvatskih medija Menu.hr, Naturala.hr, Putoholicari, 24 sata, She.hr, Bengeri.com, Relaxino.com i Travel-advisor.eu, kao nastavak aktivnosti na turističkom tržištu Hrvatske.

Studijsko putovanje je obuhvatilo posetu vinariji Plavinac koja se bavi proizvodnjom organskog vina, i restoranu Vinogradi u Grockoj, zatim vinariji Jeremić u Smederevu, arheološkom nalazištu Viminacijum, kao i mestima koja promovišu srpsku tradiciju, stare zanate i domaću gastronomiju među kojima su Muzej opančarstva u Rakovici, Muzej rakije u Vrčinu, Avalski toranj i etno domaćinstvo Zornića kuća u Barajevu.

U Beogradu je od početka godine registrovan porast od 12% broja turista iz Hrvatske, čime su se Hrvati našli na prvom mestu u 2019. godini po broju dolazaka i na drugom mestu u ostvarenim noćenjima (+11%).

Sledeća planirana aktivnost Turističke organizacije Beograda u Hrvatskoj biće promocija u Zagrebu 4. jula kada će Zagrepčani imati plilike da uživaju u predstavi Kabare Beograd.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.