Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.05.2019.| 13:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Promocija izabranih i novih dela književnika Duška M. Petrovića 17. maja u Udruženju književnika Srbije

Izabrana i nova dela književnika Duška M. Petrovića biće povodom 50 godina njegovog književnog rada predstavljena sutra (u petak, 17. maja), u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije, u 19 sati.

O delima "U kapeli radosti", "U državi koja je nužni smeštaj" i "U spoju duhovitosti i duhovnosti", osim autora govoriće i Nina Simić i Tihomir Stanić.

Knjige su objavljene u izdanju Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Fondacije "Radost" iz Beograda i IK "Besjeda" iz Banjaluke.

Duško M. Petrović rođen je 1948. u Donjoj Previji u današnjoj Republici Srpskoj. Bio je osnivač i urednik studentskog časopisa "Stradija", glavni urednik "Ošišanog ježa" i pokretač i urednik časopisa "Otadžbina". Sada uređuje časopis "Žrnov", koji je pokrenuo 2014.

Do sada je objavio šest knjiga lirike, jedanaest knjiga satire, i po jednu knjigu lirsko-satiričnih i refleksivno-poetskih zapisa.

Objavljivao je u skoro svim značajnijim časopisima i listovima srpskog jezika, a pojedina dela prevedena su i na strane jezike.

B. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.