Izvor: Agrosmart | Četvrtak, 16.05.2019.| 09:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najprodavaniji traktori preko IPARD-a modeli Multi kompanije Steyr

Konkurs za nabavku traktora preko IPARD-a doneo je dobar posao kompaniji RTI. Najprodavaniji su modeli brenda Steyr Multi 4120 i Multi 4100, koji su odgovorili svim zahtevima ovog EU programa.

- Nisu odstupali od referentnih cena Uprave za agrarna plaćanja, uklapali su se u uslove konkursa i kada je reč o tehničkoj specifikaciji, pratećoj dokumentaciji - pojasnio je direktor prodaje RTI Goran Micković.

Dodao je da i za ostale traktore iz njihovog programa vlada veliko interesovanje i ovih dana, pred naredni IPARD javni poziv, koji je najavljen za jun. Kako kaže, poljoprivrednici su zainteresovani i za nabavku teleskopskih manipulatora - telehendlera.

Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu RTI izlaže i traktore turske proizvodnje - Bašak. Poljoprivrednici mogu da vide nove voćarsko-vinogradarske traktore od 60 i 80 konjskih snaga. To je potpuno nov brend.

- Zahvaljujući odličnom kvalitetu i pristupačnim cenama, vrlo brzo je došao na prestižne pozicije na domaćem tržištu. Od lane, kada je prvi put Bašak stigao u Srbiju, do sada, prodato je 100 traktora - naveo je Micković.

Menadžer postprodaje Gurkan Avčuoglu rekao je da je Bašak osnovan pre više od 100 godina i da je od 2012. u rukama jedne od najmoćnijih porodičnih firmi u ovoj zemlji:

- Razvoj novih modela kompanije odvija se u odnosu na zahteve korisnika, ali i u odnosu na aktuelne trendove po pitanju tehnologija koje se primenjuju u traktorskoj industriji.Na RTI štandu predstavljen je i brend Potinger, austrijski proizvođač koji je poznat po mašinama za stočarstvo, a sve više je prisutan na svetskim tržištima u okviru mašina za obradu zemljišta. Ove godine izašla je nova linija plugova za traktore snage od 160 do preko 300 konjskih snaga. Na sajmu su predstavljeni roto drljača lajon i plug obrtač nove generacije Servo 45M.

Kako je rekao direktor prodaje u Potingeru Johanes Štojber ova kompanija proizvodi godišnje više od 20.000 radnih jedinica mašina, a zapošljava 2.000 radnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.