Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.05.2019.| 08:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Odobren kredit za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava u Beogradu

(Foto: bblitz/shutterstock.com)
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u sredu, 15. maja, gostujući u "Vestima u sedam" Studija B, da je menadžment Evropske investicione banke (EIB) odobrio kredit od 35 mil EUR za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava u Beogradu.

– Ponosan sam što mogu da saopštim građanima Beograda koji žive na levoj obali Dunava sjajnu vest, jer je danas menadžment Evropske investicione banke (EIB) odobrio kredit od 35 mil EUR za izgradnju kanalizacije u ovom delu našeg grada – rekao je Vesić i dodao da je današnja odluka posledica rada i pregovora koji su trajali skoro godinu dana koje je vodio sa svojim timom, navodi se na sajtu Beoinfo.

– Evropska investiciona banka odobrila je danas (15. maj) gradu Beogradu kredit od 35 mil EUR, a grad Beograd će obezbediti dodatnih 12,93 mil EUR. U budžetu za ovu godinu već smo obezbedili 4,2 mil EUR od dela koji pripada Gradu, dok će naredne godine biti obezbeđeno 8,73 mil EUR. Želim da se istaknem da je Evropska investiciona banka obezbedila i bespovratna sredstva u iznosu od 1,1 mil EUR Gradu Beogradu kao tehničku pomoć za izvođenje i pripremu projekta kanalizacije. Ugovor o tehničkoj pomoći biće potpisan početkom juna, kako bi odmah moglo da počne projektovanje kanalizacije – rekao je zamenik gradonačelnika.

Goran Vesić je rekao da veruje da izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava može da počne u prvoj polovini naredne godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.