Izvor: Tanjug | Sreda, 15.05.2019.| 13:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi autobusi već na beogradskim linijama 602 i 603 - Iduće godine električna vozila iz Ikarbusa

(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Prvih osam od 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa isporučeni su Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd. Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, autobusi će već tokom dana početi da saobraćaju na linijama 602 i 603.

Reč je o modernim autobusima turske kompanije BMC, koja prodaje autobuse u čitavoj Evropi, rekao je Vesić i naveo da su autobusi opremljeni klimom, bežičnim internetom, brojačima putnika i svime što treba da ima moderan gradski autobus.

Vesić je podsetio da su nedavno potpisana dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa koji, osim pomenutih 70 autobusa turske kompanije BMC, podrazumevaju i kupovinu 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije Higer iz Kine.

Do septembra će na ulicama grada biti 244 nova autobusa, a do kraja godine još 50 autobusa iz Ikarbusa što je ukupno 294 autobusa, rekao je Vesić i dodao da je za sledeću godinu planirano da se nabavi još 50 autobusa iz Ikarbusa i 30 električnih autobusa.

- Na naše veliko zadovoljstvo ti električni autobusi će biti proizvedeni u Ikarbusu pošto kineski partner koji je preuzeo Ikarbus počinje proizvodnju električnih autobusa. To će biti prvi električni autobusi proizvedeni u Srbiji, tako da ćemo mi ukupno, kada se sve sabere, imati 374 nova autobusa do sredine sledeće godine, najkasnije do septembra što je više od 50% voznog parka - pojasnio je Vesić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.