NavMenu

Obilazak Starog grada u Budvi od 20. maja neće biti besplatan

Izvor: Nezavisne novine Sreda, 15.05.2019. 11:47
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Marija Kambić)Budva
Turistička organizacija opštine Budva će od ponedjeljka, 20. maja, početi da naplaćuje izletničku taksu od 1 EUR turistima koji u okviru organizovanih grupa posećuju Stari grad.

Ova taksa biće naplaćivana tokom cele godine u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore, saopšteno je iz budvanske turističke organizacije.

Izletničku taksu ne plaćaju deca mlađa od 12 godina, osobe sa teškim čulnim i telesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija.

- Taksu ne plaćaju strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano preko zvaničnih humanitarnih organizacija dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, kao i gosti smešteni u turističkim kapacitetima na području opštine Budva koji su već platili boravišnu taksu - navodi se u saopštenju.


Planirano je da se izletnička taksa naplaćuje u novom informativno-turističkom punktu koji će biti izgrađen u centru Budve.

- U toku je izrada glavnog projekta, tako da će do njegove realizacije i završetka radova, naplata biti organizovana u informativno-turističkom punktu u Starom gradu Budva - kažu u Turističkoj organizaciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.