NavMenu

Subvencije za investicije u hotele u banjskim i klimatskim mestima do 7.000 EUR po novozaposlenom

Izvor: eKapija Sreda, 15.05.2019. 11:19
Komentari
Podeli
(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u sektoru usluga hotelskog smeštaja. Sredstva se mogu dodeliti za investicione projekte u sektoru usluga hotelskog smeštaja u banjskim i klimatskim mestima, čija je minimalna vrednost 2 mil EUR i kojima se obezbeđuje zapošljavanje najmanje 70 novih zaposlenih na neodređeno vreme.

Sredstva se dodeljuju pod sledećim uslovima:

- Da se direktno ulaganje održi na istoj lokaciji u jedinici lokalne samouprave u periodu od najmanje pet godina nakon realizacije investicionog projekta za velika privredna društva, ili najmanje tri godine za mala i srednja privredna društva

- Da se dostignuti broj zaposlenih nakon realizacije investicionog projekta ne smanjuje u periodu od pet godina za velika privredna društva ili tri godine za mala i srednja privredna društva.

U zavisnosti od toga kojoj grupi prema stepenu razvijenosti pripada lokalna samouprava, država dodeljuje subvencije od 3.000 EUR do 7.000 EUR po novootvorenom radnom mestu.

Korisnik sredstava je dužan da za realizaciju investicionog projekta obezbedi učešće od najmanje 25% opravdanih troškova iz sopstvenih sredstava ili iz drugih izvora koji ne sadrže državnu pomoć.

Rok za realizaciju projekta i zapošljavanje novih zaposlenih je do tri godine od dana podnošenja prijave za dodelu sredstava, a koji se nakon zaključenja ugovora o dodeli sredstava podsticaja može produžiti najviše do pet godina.

Za ulaganja od posebnog značaja, rok za realizaciju investicionog projekta i zapošljavanje novih zaposlenih je do deset godina od dana podnošenja prijave za dodelu sredstava.

Odluka Vlade stupila je na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku 10. maja 2019. godine.

I. M.


Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.