NavMenu

Merkur Palace u Vrnjačkoj Banji gotov krajem 2020. - Slede tenderi za naredne dve faze gradnje

Izvor: eKapija Utorak, 14.05.2019. 15:54
Komentari
Podeli
Budući izgled hotela Merkur PalaceBudući izgled hotela Merkur Palace
Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje započela je u julu 2018. godine izgradnju novog objekta Merkur Palace. Reč je o objektu sa četiri zvezdice, za čiju je izgradnju ova ustanova nedavno dobila i kredit od Fonda za razvoj.

- U cilju razvoja i unapređenja kvaliteta usluge, Merkur je prošle godine započeo izgradnju novog luksuznog objekta Merkur Palace, kako bi se ostvarila vizija pružanja usluga zdravstvenog turizma najvišeg nivoa i kvaliteta, kako za domaćeg tako i za inostranog, visoko-platežnog i zahtevnog gosta. Biće to ekskluzivan medicinski i spa centar u rangu hotela sa četiri zvezdice. Merkur je do sada gradio objekat Merkur Palace iz sopstvenih sredstava, a novac dobijen iz investicionog kredita Fonda za razvoj biće upotrebljen za nastavak dalje izgradnje - kaže za eKapiju Bojana Beljić, PR menadžerka Specijalne bolnice Merkur.

Kako navodi, ukupan smeštajni kapacitet objekta Merkur Palace uključuje 58 luksuznih soba i apartmana, dok će ukupna površina samog objekta biti više od 6.500m2.

- Dodatni sadržaji uključiće velnes i spa centar, fitness centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama, sa svim pratećim sadržajima jednog savremenog spa i medicinskog centra, uz angažovanje prirodnog faktora, tople mineralne vode Vrnjačke Banje - istiće Beljić.

Kako je već navedeno, radovi na izgradnji ovog objekta započeli su u julu 2018. godine polaganjem kamena temeljca. Vrednost investicije procenjena je na oko 8 mil EUR, a planirano je da izgradnja teče u tri faze.

- Prvu čine grubi građevinski radovi, dok druga faza obuhvata ugradnju mašinskih instalacija. Treća faza podrazumeva radove na enterijeru i parterno uređenje. Trenutno se ovi grubi građevinski radovi privode kraju i biće završeni u junu 2019. godine - kaže nam Bojana Beljić.

Završetak izgradnje objekta Merkur Palace planiran je za kraj 2020. godine, a prema postojećoj fizibiliti studiji biće zaposleno 20 novih radnika, kaže naša sagovornica. Kada je reč o izvođačima radova, na Merkurov tender za izgradnju prve faze objekta u konkureniciji tri velike firme, posao je dobilo preduzeće Dijagonala iz Novog Sada, sa kojim je u maju 2018. i potpisan ugovor.

- Izvođači i dobavljači za naredne dve faze biće izabrani putem javne nabavke, ondnosno tendera koji će biti raspisan - kaže nam Bojana Beljić.

Govoreći o planovima Specijalne bolnice Merkur za naredni period, sagovornica našeg portala kaže da je završetak gradnje i puštanje u rad objekta Merkur Palce trenutno najveći posao.

- Međutim, istovremeno se rade i redovna održavanja i unapređenja postojećih kapaciteta kako smeštaja tako i tretmana i terapija - kaže Bojana Beljić za eKapiju.

D. Obradović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.