NavMenu

NEDIMOVIĆ: Uvodi se red u korišćenje pesticida, poljoprivrednici će moći da kupe tačno onoliko koliko je propisano

Izvor: Tanjug Utorak, 14.05.2019. 13:22
Komentari
Podeli
Do 2021. godine uradićemo sertifikate i obučiti sve poljoprivrednike o tome kako će, na koji način i kolika količina sredstava za zaštitu bilja moći da bude korišćena, a kasnije će biti uveden red u toj oblasti, izjavio je danas ministar za poljoprirvedu, šumarstvo i vodoprivredu Srbije Branislav Nedimović na 86. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

On je naveo da će, kada taj posao bude završen, "svako ko ode u poljoprivrednu apoteku da kupi sredstvo za zaštitu bilju moći da kupi tačno onoliko koliko je propisano".

Nedimović je podsetio da je pre dva meseca promenjen Zakon o sredstvima za zaštitu bilja, kojim je predviđena sertifikacija poljoprivrednih gazdinstava u vezi s načinom upotrebe ovih sredstava.

Ministar je pomenuta sredstva za zaštitu bilja uporedio sa svojevremenom upotrebom antibiotika u lečenju ljudi, u smislu da je i u toj oblasti uveden red, što će se desiti i s korišćenjem pomenutih sredstava.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.