Izvor: eKapija | Utorak, 14.05.2019.| 10:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Snima se film o Šumaheru - Porodica posle 5 godina otvorila vrata kuće bivšeg prvaka Formule 1 (VIDEO)

(Foto: Youtube screenshoot)
Bivši prvak Formule 1, Mihael Šumaher pre pet godina doživeo je tešku nesreću na skijanju i od tada je u potpunoj izolaciji od javnosti. Međutim, to bi sada moglo da se promeni, s obzirom na to da će u decembru biti premijerno prikazan dokumentarni film sa do sada neviđenim snimcima i intervjuima, objavili su producenti uoči filmskog festivala u Kanu.

Film, u režiji nemačkog dvojca Mihaela Veha i Hansa Bruna Kameretnsa , snimljen je uz blagoslov porodice vozača, a nazvan je jednostavno "Šumaher".

Njegova supruga Korina, koja je retko javno govorila o stanju svoga muža i za koju se veruje da je odgovorna za čuvanje u tajnosti detalja u vezi sa njegovim zdravljem, biće među intervjuisanim osobama u dokumentarcu. Njegov otac Rolf (73) takođe će se pojaviti, ali se ne očekuje da će sam Šumaher biti u filmu.

Kako su autori saopštili, film se bavi fenomenom Šumahera, a ne sagledava samo sportsku dimenziju ovog asa.

Kamertens ima dugo iskustvo u radu na dokumentarnim filmovima, a trenutno je i urednik je nedeljnika Di cajt. Njihova prva zajednička saradnja iznedrila je film o Borisu Bekeru. U nemačkoj javnosti se upravo zbog svega navedenog sa velikim nestrpljenjem čeka film o čoveku koji drži gotovo sve važnije rekorde Formule 1.

Šumaher je 3. januara napunio 50 godina, a njegova porodica je u tom periodu saopštila da se nalazi u "najboljim rukama".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.