Izvor: Tanjug | Utorak, 14.05.2019.| 09:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poljoprivrednici sa KiM na Novosadskom sajmu poljoprivrede - Uskoro tender vredan 200 miliona dinara za kupovinu poljomašina

Ilustracija (Foto: boyan1971/shutterstock.com)
Oko stotinu poljoprivrednika iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija posetilo je u ponedeljak 13. maja 86. međunarodni poljoprivredni sajam, a još toliko doputovaće u sredu, saopštio je Novosadski sajam.

Kako se navodi, radi se o tradicionalnom susretu tokom kojeg poljoprivrednici iz južne srpske pokrajine imaju priliku da vide inovacije iz domena svog rada.

- Dolazak gostiju s KiM postala je tradicija koja je značajna i za nas i za njih. Sigurna sam da će na Sajmu videti mnogo noviteta, razmeniti iskustva i kroz inovacije unaprediti svoje poslove - izjavila je izvršna direktorka za integrisani marketing komunikacije i članica Izvršnog odbora Novosadskog sajma Jelena Marinković Radomirović.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju zadužen za privredu, poljoprivredu i ruralni razvoj, Zoran Bojović, izjavio je da Vlada Srbije i Kancelarija za KiM nastoje da pomognu poljoprivrednicima da dobiju ono što im je neophodno.

- U narednih desetak dana biće raspisana javna nabavka od 200 miliona dinara za kupovinu poljoprivredne mehanizacije. Dokumentacija je pripremljena, a u narednih mesec dana planira se dodatna podrška poljoprivrednicima s KiM. Naša je dužnost da im pomognemo, da im obezbedimo uslove za kvalitetan i ispunjen život, da mogu da rade i zarađuju - rekao je Bojović.

Navodi se i da je Vlada Srbije prošle godine poljoprivrednicima s KiM podelila 450.000 sadnica i opremu za navodnjavanje u vrednosti od oko 80 miliona dinara, a Bojović navodi da će država nastaviti sa programom podrške.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.