NavMenu

Low cost guši Air France - U planu otpuštanje 465 ljudi

Izvor: Tanjug Utorak, 14.05.2019. 08:30
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Air France planira da smanji broj zaposlenih za 465 ljudi, kako bi smanjio kapacitet kratkih linija u pokušaju da zaustavi gubitke nastale zbog konkurencije niskobudžetskih avio-kompanija i brzih vozova, prenosi BlumBerg.

Najveća divizija Air France-KLM grupe ukinuće naredne godine radna mesta na domaćim linijama, saopštila je danas kompanija. Konsultacije sa sindikatima i drugim zainteresovanim stranama počeće uskoro, a prisilnih odlazaka neće biti, navodi se u saopštenju.

Smanjenje kapaciteta kratkih linija do kraja 2021. godine će iznositi 15%. Air France je od 2013. pretrpeo gubitak na domaćim linijama u iznosu od 717 mil EUR.

Smanjenje kapaciteta će iznositi 15% mreže kratkih linija do kraja 2021. godine, navodi kompanija.

Dok druge avio-kompanije pune usluge bivaju pogođene padom cena karata, konkurencija TGV ekspresnih vozova nameće dodatni pritisak na Air France, koji je od 2013. godine ostvario domaće gubitke od 717 mil EUR (805 mil USD dolara).

Izvršni direktor Ben Smith za sada je zadržao moćne francuske sindikate na svojoj strani, okončavši niz štrakova novim ugovorima o radu, nakon što je prošle godine preuzeo dužnost.

Cena toga otkrivena je ovog meseca, kada je kompanija zabeležila gubitak od 303 mil EUR nakon što su troškovi osoblja porasli za 6.4%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.