NavMenu

Multinacionalne kompanije traže dobavljače u Srbiji - Razvojna agencija najavila raspisivanje javnog poziva

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 13.05.2019. 19:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Razvojna agencija Srbije (RAS) će, na osnovu programa podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija, raspisati javni poziv, najavljeno je na sednici Savetodavnog odbora programa koja je održana 13. maja.

Program podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača je novi program koji RAS pokreće u ovoj godini a sprovodiće se pet godina, saopštila je ova agencija.

Cilj programa je unapređivanje poslovanja domaćih kompanija kroz njihovo tehnološko usavršavanje, osvajanje novih proizvoda i uvećavanje njihove konkurentnosti, kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu, a namenjen je domaćim kompanijama koje jesu ili mogu biti deo lanca dobavljača multinacionalnih kompanija.

V.d. direktor RAS-a Radoš Gazdić istakao je važnost Programa za razvoj celokupne poslovne atmosfere i unapređenju poslovanja domaćih kompanija i dodao da je on kreiran "uz savetodavnu i ekspertsku pomoć predstavnika multinacionalnih kompanija" i da će njegova realizacije pomoći domaćim kompanijama da steknu preduslove da postanu dobavljači multinacionalnih korporacija.


Sistemsko i udruženo delovanje svih relevantnih aktera, multinacionalnih kompanija, Vlade Srbije i domaćih kompanija na razvoju poslovanja u Republici Srbiji, doprinosi dodatnom otvaranju novih radnih mesta i ekonomskom rastu, navodi se u saopštenju RAS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.