Izvor: Indikator | Ponedeljak, 13.05.2019.| 16:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bosnalijek izvezao u Rusiju robu vrednu 49 mil EUR - Postoje velike šanse za bolji promet na domaćem tržištu

Ilustracija (Foto: Pavel Kubarkov/shutterstock.com)
Tržište Ruske Federacije i dalje je naše najveće i najprofitabilnije izvozno tržište, gde smo izvezli robu u ukupnoj vrednosti od 49 mil EUR, što čini 79% ukupno izvezene vrednosti naših proizvoda, kazao je u intervjuu za Faktor Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka, odgovarajući na pitanje o rezultatima najveće domaće farmaceutske kompanije u prošloj godini.

- Posebno moram istaći da smo u prošloj godini u Rusiji za naš najveći i najpoznatiji brend lysobact dobili prestižno priznanje i lysobact je proglašen za proizvod godine u kategoriji lekova za lečenje grlobolje, kao lek prvog izbora. Pored tržišta Ruske Federacije, tržišta Kosova, Libije, Srbije i Ukrajine su u top pet zemalja uvoznica naših proizvoda. Predano radimo na jačanju infrastrukture, registraciji novih molekula iz našeg bogatog portfolija i na boljem pozicioniranju proizvoda na ostalim tržištima na kojima smo prisutni, kao i na otvaranju novih tržišta - kazao je Uzunović.

Govoreći o tržištu BiH, Uzunović je istakao da je, prema podacima za 2018. godinu, prometovano lekovima u vrednosti od 594,1 mil KM, odnosno 87 miliona pakovanja.

- Učešće naše kompanije prema broju prometovanih pakovanja lekova iznosi 14,01%. Kada vidimo ove podatke sasvim je jasno da na domaćem tržištu imamo mnogo prostora za dodatni rast, te moram istaći da su, nažalost, inostrana tržišta daleko više od domaćeg prepoznala naš kvalitet - istakao je Uzunović za Faktor.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.